Zeg vaarwel tegen je eenzaam voelen op je werk

Voel je jouw eenzaam op het werk ? Deze tips kunnen helpen om vaarwel te zeggen tegen eenzaamheid op het werk.

Mar 20, 2023 - 23:57
Mar 21, 2023 - 00:01
Zeg vaarwel tegen je eenzaam voelen op je werk
Vaarwel eenzaamheid op je werk

Als je je eenzaam voelt op je werk, ben je niet de enige. Het kan het natuurlijke gevolg zijn van technologie die het aantal face to face interacties vermindert en het aantal werknemers op afstand doet toenemen.


Het is een onderwerp dat de laatste tijd meer aandacht krijgt. Onderzoek wijst erop dat eenzaamheid zowel het hele bedrijf als de individuele werknemer treft. Behalve dat het je een blauw gevoel geeft, verlaagt het je productiviteit en levert het stress op voor de rest van je team.


Bedenk dat eenzaamheid iets anders is dan alleen zijn. Het heeft meer te maken met werkomstandigheden die niet voldoen aan je verlangen naar verbinding en gezelschap


Onderzoekers hebben ook andere interessante complicaties gevonden. Eenzaamheid is situationeel, dus het kan zijn dat je het alleen op kantoor ervaart. Afhankelijk van individuele persoonlijkheden kunnen dezelfde omstandigheden ideaal zijn voor de ene werknemer en isolerend voor de andere.


Wat de situatie ook is, er zijn manieren om met eenzaamheid op het werk om te gaan. Probeer deze suggesties om een groter gevoel van verbondenheid voor jezelf en je collega's aan te moedigen.

.

.

Je eenzaamheid op het werk overwinnen


Hoe eerder je handelt, hoe gemakkelijker het is om de effecten van eenzaamheid om te keren. Anders kunnen je prestaties afnemen, en kunnen collega's het moeilijker vinden om je te benaderen.


Overweeg deze ideeën ;

.

Doe mee

Relaties worden gebouwd op frequente interacties. Zoek naar mogelijkheden om meer tijd met je collega's door te brengen. Geef je op voor een groepsproject of de softbal competitie op kantoor.

.

Communiceer offline

Denk na voor je op de verzendknop drukt. Is dit iets dat je telefonisch kunt bespreken of met een snel bezoek aan iemands kantoor?

.

Schenk aandacht

Alleen al luisteren naar je collega's en belangstelling tonen voor hun leven kan een groot verschil maken. Laat zien dat je om hun mening en welzijn geeft.

.

Help mee

Wees gul met je tijd en talenten. Train andere medewerkers en spring bij als ze overbelast lijken.

.

Word persoonlijk

Als je je op je werk op je gemak voelt om privé details te delen, kan dat meer intimiteit creëren. Laat familiefoto's op je bureau zien en praat over je weekendplannen.

.

Breng snoep mee

Eenvoudige gebaren tellen ook. Bak een partij koekjes of vul de voorraad overgebleven Halloweensnoep aan. Stuur verjaardagskaarten of geef boeken door die je gelezen hebt en waarvan je genoten hebt.


Voed jezelf

Het is gemakkelijker om populair te zijn als je goed voor jezelf zorgt. Eet een evenwichtig dieet, train, en slaap goed.

.

Verander van baan

Er kunnen momenten zijn waarop je moet accepteren dat je huidige werkplek niet goed bij je past. Als je je na een oprechte inspanning nog steeds geïsoleerd voelt, gebruik dan je ervaring als leidraad bij het zoeken naar een nieuwe functie.

.


Een werkplekcultuur creëren om eenzaamheid te voorkomen


Eenzaamheid kan zich door elke bedrijfstak en elk niveau van een bedrijf verspreiden. Blijf veilig door samen met je werkgever te werken aan een vriendelijker omgeving voor iedereen.

.

Probeer deze technieken ;

.

Verander je onboarding

Nieuwe werknemers kunnen zich een beetje eenzaam voelen als ze omringd zijn door onbekende gezichten. Help ze zich aan te passen door mentoren en teamactiviteiten aan te bieden.

.

Socialiseer meer

Kantoorfeestjes en happy hours kunnen averechts werken als ze eenzame werknemers een ongemakkelijker gevoel geven. Maar socialiseren is effectief als het gepaard gaat met voldoende steun en een inclusieve sfeer.

.

Lunch samen

Maak gebruik van pauzeruimten en lunchuren. Moedig werknemers aan om samen uit eten te gaan en maak een gemeenschappelijke tafel voor wie binnenblijft.

.

Erken en beloon

Hoe bedankt je bedrijf werknemers voor hun inspanningen en prestaties? Ondersteun ideeën voor wedstrijden en prijzen voor werknemers en doe je eigen voorstellen.

Relaties op de werkplek spelen een grote rol in je werkplezier en je prestaties. Bescherm je geluk en je loopbaan door te leren hoe je met eenzaamheid op het werk kunt omgaan.