Welke soorten chocolade zijn er

In de chocolade wereld zijn er verschillende soorten chocolades, lees hier meer informatie over de kleuren en de samenstellingen ervan

Mar 9, 2023 - 23:38
Welke soorten chocolade zijn er
Chocolade soorten

Er zijn drie verschillende soorten chocolades

.

Fondant chocolade ook wel zwarte chocolade genoemd in de volksmond. Fondant chocolade bevat hoofdzakelijk uit minstens 35% cacaomassa , suiker en cacao boter ( in Europa ).

Melkchocolade bevat hoofdzakelijk uit minstens 25% cacaomassa, suiker, cacaoboter en melkpoeders

Witte chocolade in de volksmond zeggen we dit heel vaak , maar feitelijk heet dit niet witte chocolade maar witte massa. Ze noemen dit zo omdat er in witte chocolade geen cacaomassa inzit. Witte chocolade bestaat hoofdzakelijk uit cacaoboter , melkpoeders en suiker.

 

 

Weetje over de chocolade :

In cacaomassa of cacao in het algemeen zitten veel flavanolen dit zijn heel sterke antioxidanten. Deze antioxidanten helpen jouw te beschermen tegen ziektes , maar kan ook een gunstig effect hebben op het versterken van je immuunsysteem en beschadige cellen in je lichaam. Ook zou dit een gunstig effect hebben om ziektes zoals kanker, hartziektes en dergelijk te kunnen voorkomen ( maar is nog niet bewezen ).  Ben je overtuigd en wil je van deze antioxidanten in je lichaam hebben zal je moeten kiezen voor een fondant chocolade met een hoog percentage cacao, of pure cacao nibs.