Wat te doen als je een hekel hebt aan je job

Heb je een hekel aan je job , deze tips kunnen helpen om het beste te maken van de situatie.

Feb 12, 2023 - 20:39
Feb 12, 2023 - 20:34
Wat te doen als je een hekel hebt aan je job
Hekel aan job

Als je zoals veel mensen bent, kun je ongelukkig of ontevreden zijn met je job. Uiteindelijk vind je misschien een job die je leuk vindt, maar wat doe je in de tussentijd? Hoe kun je je werk doen en het goed doen als het je aan motivatie en voldoening ontbreekt?


Je hoort vaak over mensen die stoppen met een job waar ze ongelukkig mee zijn voor ze een andere functie hebben. Soms werkt dit, maar het is een riskante zet. In onze huidige economie is dat extra levensgevaarlijk. In de meeste gevallen is het dus het beste om het uit te houden tot je iets beters kunt vinden.

Overweeg deze strategieën om het beste uit je werksituatie te halen:


→ Ga door bij je huidige baan, maar besteed je vrije tijd aan het leren van de vaardigheden die je nodig zult hebben om werk te vinden dat je leuk vindt. Iedereen vindt wel een manier om tijd te verspillen. Daarom hebben we allemaal meer vrije tijd dan we beseffen. Bedenk wat je zou kunnen bereiken als je het grootste deel van je vrije tijd zou gebruiken om te werken aan het veranderen van je situatie. Misschien zou je terug naar school kunnen gaan en de geloofsbrieven kunnen verdienen voor een loopbaan die je meer plezier brengt.


→ Zoek een activiteit die je graag buiten je werk doet. Maak van iets naast je werk het hoogtepunt van je dag. Misschien is er een activiteit die je elke dag graag zou doen, dus pas die in je schema in. Het is belangrijk iets te hebben om naar uit te kijken.


→ Wees creatief in het voltooien van het werk dat je baan vereist. Misschien moet je je routine op je werk eens opschudden. Gebruik je creativiteit om je werktaken anders te volbrengen.


→ Gebruik je pauzes op het werk verstandig. Probeer tijdens je pauzes positieve affirmaties te lezen of te mediteren. Beide activiteiten kunnen helpen je dag productiever en plezieriger te maken. Naar muziek luisteren kan ook een goede manier zijn om je geest op te vrolijken. De dag kan sneller voorbijgaan als je je pauzes benut op een manier die je ten goede komt.


→ Maak een lijst van alle redenen waarom je dankbaar bent dat je je huidige positie hebt. Herinner jezelf aan alle goede aspecten van je baan.


→ Concentreer je erop dat je geweldig bent in je werk. In plaats van stil te staan bij je ongelukkig zijn op je werk, probeer je echt moeite te doen om uit te blinken in je werk. Met zulke positieve voornemens zou je er zomaar plezier in kunnen gaan krijgen. Met meer inspanning zou je promotie kunnen krijgen, meer geld kunnen verdienen, of uiteindelijk zelfs promotie kunnen krijgen naar een andere functie die je wel leuk vindt.


→ Vermijd negatieve zelfpraat. Je maakt jezelf alleen maar ellendiger door je te concentreren op de ongewenste aspecten van je baan. Als je jezelf erop betrapt dat je je op het negatieve concentreert, vervang die gedachten dan snel door positievere.


→ Richt vriendschappen op het werk op. Je werk zal aangenamer zijn als je werkt met mensen die je aardig vindt. Reik sociaal de hand uit en maak nieuwe vrienden. De dag doorbrengen met vrienden doet de werkdag sneller voorbijgaan.


→ Neem deel aan werkactiviteiten. Veel banen hebben verschillende activiteiten waaraan je kunt meedoen. Het kan een softbalteam zijn of een groep die bij elkaar komt om te kaarten. Zoek iets leuks te doen via je werkplek.

Op een gegeven moment kun je een baan hebben waar je ongelukkig mee bent. Gebruik, tot je je droombaan vindt, deze tips om ermee om te gaan om het beste van je huidige situatie te maken.