Tips om geld te besparen

Geld sparen in deze dure tijden is heel belangrijk, deze tips helpen aardig wat euro's te besparen.

Feb 26, 2023 - 20:19
Jun 8, 2023 - 19:19
Tips om geld te besparen
Tips om geld te besparen

Geld besparen is heel belangrijk in deze duren tijden

Met deze tips kan je zeker en vast wat geld besparen. Een hoog percentage van de bevolking gaat een lening aan voor bijvoorbeeld een wasmachine of dergelijke omdat ze het financieel niet aankunnen deze direct aan te kopen. Daarom geven we deze tips die u eventueel kunnen helpen of tot inzicht doen komen dat sommige dingen die je in het dagelijkse leven doet toch wel een dure zaak zijn.


Vermijd ROKEN en je zal een aardige som geld besparen

Éen van de dingen waar bij vele personen maandelijks veel geld naartoe gaat is roken, zeker indien je een zware roker bent.

Voorbeeldje : gemiddeld voor een pakje sigaretten van 20 stuks betaal je in 2022 ongeveer een 7 euro per pakje. We zullen nog voorzichtig zijn en 1 pakje per dag rekenen en in het weekend totaal 3 pakjes sigaretten. Dit maakt een totaal van 8 pakjes sigaretten per week.

Even de rekensom maken 8 pakjes sigaretten x 7 euro gemiddeld voor een pakje sigaretten. Dit maakt een totaal van 56 euro per week, dit maakt een totaal bedrag van 224 euro per maand en dit per persoon.

Op jaarbasis komt dit 2688 euro per persoon. Mooi bedrag dat je kan besparen toch …

.

Vakantie

Ga niet op een luxe vakantie. We hebben hier al een artikel uitgebreider over geschreven met een berekening maar dit is luxe en dat betaal je zie artikel klik hier. Ga je op camping of neem je een hotel in buitenland met minder sterren zal je de prijs enorm kunnen drukken. Je bent wel op vakantie maar in je achterhoofd moet je wel houden dat deze kan tegenvallen op sommige gebieden.

.

Kansspelen

Bij kansspelen gaat veel geld weg. En jammer genoeg is de winkans enorm klein. Natuurlijk weet je nooit hé :-). Maar we gaan toch even een rekensom maken. Stel je voor dat je voor 10 euro per week speelt. Dit maakt 40 euro per maand. Dan zitten we op een totaalbedrag van 480 euro per jaar.

.

Fun shoppen

De economie moet draaien en daar zijn we volledig van bewust. Maar personen die hun geld echt nodig hebben zou je dit toch best achterwegen laten. Er gaat namelijk vele euro verloren aan fun shopping zonder er eigenlijk bij stil te staan.

Alsook ga niet zomaar naar een supermarkt zonder dat je jouw boodschappenlijstje hebt. Het is bewezen dat men meer dingen koopt zonder boodschappenlijstje bij de hand.

.

Fun uitstapjes

Wat we veel opmerken dat gezinnen thuis elke euro nodig hebben maar langs de andere kant gaan ze dan op terras of gaan eten. Als je echt in geld nood zit laat die fun uitstapjes en koop je eten of drinken in de supermarkt, is veel goedkoper. We geven een klein voorbeeldje als we op terras twee comsumties zouden drinken per persoon. Ga je met een gezin van 4 personen en drink je voor het makkelijk te maken allemaal dezelfde comsumptie. Neem een gemiddelde van 2 euro per comsumptie. 2 euro x 4 personen = 8 euro x 2 comsumties dat er word gedronken = 16 euro

Om een vergelijking te maken een comsumptie in de supermarkt kost gemiddeld 0,60 eurocent. Voor 16 euro zouden we in de supermarkt ongeveer 26 comsumties hebben in tegen op een terras maar 8 comsumties. Reken maar zelf je winst uit op jaarbasis

.

.

De berekeningen zijn gebaseerd op prijzen van 2022