SEO voor beginners waar moet je opletten

SEO is belangrijk om gevonden te worden door de zoekmachines. Daarom is het belangrijk jouw website "SEO PROOF" te maken. Lees hier een aantal tips.

Mar 12, 2023 - 19:52
SEO voor beginners waar moet je opletten
Seo voor beginners

SEO

In het kort wil SEO eigenlijk zeggen zoekmachineoptimalisatie of ook wel in het engels search engine optimization genoemd. Maar wat wil dit nu juist zeggen?

SEO is ontworpen om websites hoger te laten scoren in de zoekresultaten van de zoekmachines online. Een aantal SEO factoren die een rol spelen zijn ondermeer

 • Fouten : heb je fouten op je pagina dan zal je minder snel goed ranken
 • Http of https:  zoekmachines zullen de beveiligde verbindingen https sneller ranken omdat deze veiliger zijn
 • Laadsnelheid : vermijd zware afbeeldingen want trage websites heeft niemand graag :)
 • XML sitemap : dit is een sitemap van jouw website die alle url's weergeeft van je website, zo zal een zoekmachine je sneller vinden.
 • Content : kwalitatieve teksten schrijven
 • Enz...

 

Hoeveel content plaatsen om goed te ranken ?

Er word veel gevraagd hoeveel woorden moet ik nu eigenlijk gebruiken voor goed te scoren in Google en andere zoekmachines zoals Opera, Bing, Yahoo enz...De meningen zijn hierover verdeeld als je effe googeld zal je merken dat sommige zeggen 50 is voldoend andere zeggen dan zoveel mogelijk...Het is niet echt een meerwaarde dat je veel woorden gebruikt om goed te scoren in de zoekmachines. Je artikel dat je schrijft is veel belangrijker dan het aantal woorden.Kan je jouw boodschap in je artikel uitleggen in 200 a 300 woorden is het beter dat, dan er 2000 woorden onzin bij te schrijven waar bezoekers ook niets aan hebben.Wel zo is als je minder dan 100 woorden schrijft is de kans wel groot dat Google of andere zoekmachines je niet zullen vinden wegens te wenig content.Het ideale aantal woorden dat google of andere zoekmachines zullen vinden bedraagd wel een minimum van 200 woorden per pagina. Het is zo dat meeste mensen denken hoe meer content hoe beter, als het nuttig en kwalitatief is dan zou ik zeggen ja. Maar als je veel content plaatst dat niet juist of niet kwalitatief is, zal je minder goed scoren in de zoekmachines. In deze tijden worden zoekmachines slimmer en slimmer :)

Gebruik in je teksten ook af en toe eens een afbeelding dit kan je SEO ranking ook ten goede komen. Vergeet de alt tekst niet op je afbeelding te zetten, dit versterkt de boodschap van je artikel.

Maak teksten niet te lang bijvoorbeeld 2000 - 3000 woorden. Lezers houden er niet van te lange teksten en zullen weggaan van je site.

 

Hoe tel ik het aantal woorden

Als je even googeld zal je vele websites vinden die deze service aanbieden. Deze zijn meestal gratis. Als je wordpress gebruikt zie je de woordtelling meestal in de linkerbenedenhoek van het tekstgebied wanneer u een WordPress-bericht schrijft.

 

Wat is onze conclusie :

 • Schrijf relevante artikelen waar de bezoeker iets aan hebben! (Misschien zelf gedeeld kan worden op social media)
 • Vermijd artikelen van minder dan 100 woorden.
 • Schrijf artikelen van minstens 300 woorden zodat men toch gevonden worden in de zoekmachines.
 • Heb je een klein artikel dan kan een afbeelding ook een boost geven aan je Seo ranking. Vergeet de alt tag niet