Op vakantie met het vliegtuig - Tips en advies voor een geslaagde reis

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Zorg dan dat je goed voorbereid bent en lees onze handige tips voor een zorgeloze vliegreis. Wij helpen je op weg voor een ontspannen start van je vakantie.

Jun 7, 2023 - 19:45
Jun 7, 2023 - 20:11
Op vakantie met het vliegtuig - Tips en advies voor een geslaagde reis

Op vakantie gaan met het vliegtuig is al jarenlang een geliefde manier om naar je vakantiebestemming te reizen. Het brengt je snel en comfortabel naar verre oorden waar je anders nooit zou kunnen komen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig. In dit artikel geven we je alle tips en tricks om ervoor te zorgen dat jouw reis zo goed mogelijk verloopt.


Voordelen van op vakantie gaan met het vliegtuig


Het grootste voordeel van op vakantie gaan met het vliegtuig is de snelheid waarmee je op je bestemming aankomt. Waar je met de auto of de trein vaak dagen onderweg bent naar een bestemming aan de andere kant van Europa, kun je met het vliegtuig in een paar uur tijd op je vakantiebestemming zijn. Daarnaast zijn er vaak gunstige tarieven voor vliegtickets te vinden, waardoor vliegen ook nog eens betaalbaar kan zijn.


Tips voor het boeken van een vlucht


Wanneer je een vlucht gaat boeken is het belangrijk om goed te kijken naar de diverse mogelijkheden. Zo zijn er tegenwoordig veel prijsvechters actief op de markt die vaak lagere tarieven hanteren dan de grotere luchtvaartmaatschappijen. Houd er wel rekening mee dat deze prijsvechters vaak minder luxe bieden dan de grotere maatschappijen. Check ook goed of er nog extra kosten worden berekend bovenop de ticketprijs, zoals bijvoorbeeld voor ruimbagage.

Daarnaast is het aan te raden om je tickets zo vroeg mogelijk te boeken. In veel gevallen zijn de tarieven dan een stuk lager dan wanneer je last-minute gaat boeken. Maak ook gebruik van vergelijkingssites om de tarieven van verschillende vliegtuigmaatschappijen te vergelijken.

Je kan ook opteren voor een pakket reis te kiezen. Dit is een volledig pakket waarbij de organisator een prijs voorstelt waar alles inzit zowel het vliegtuig en het hotel en optioneel een verzekering, enz ...

.

Kies de juiste vertrekluchthaven


Als je gaat vliegen is het belangrijk om te kijken naar de verschillende vertrekluchthavens waar je gebruik van kunt maken. Veel mensen denken automatisch aan Brussel Airport of Schiphol als vertrekpunt, maar er zijn in België of Nederland meerdere luchthavens waarvandaan je kunt vliegen. 

Kijk dus goed welke luchthaven voor jou het meest gunstig gelegen is en voorkom zo dat je onnodig lang onderweg bent naar de luchthaven.


Voorbereiding op de vlucht


Wanneer je eenmaal je tickets hebt geboekt is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de vlucht. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om op tijd naar de luchthaven te gaan en rekening te houden met eventuele drukte bij de incheckbalies en de veiligheidscontroles. Je kan ook gebruik maken van online check-in, zo vermijd je al de drukke incheckbalies in de luchthaven ( Klik hier voor meer informatie over online inchecken luchthaven ). Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt, zoals je paspoort en eventueel visum.

Ook is het aan te raden om van tevoren te bedenken wat je nodig hebt tijdens de vlucht. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden namelijk niet meer gratis eten en drinken aan tijdens de vlucht. Neem daarom wat te drinken en te eten mee tijdens de vlucht, zodat je niet onnodig hoeft te betalen voor eten en drinken aan boord.


Tijdens de vlucht


Wanneer je eenmaal aan boord bent is het belangrijk om rekening te houden met je medepassagiers. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet te veel lawaai maken of te veel ruimte innemen. Ook is het belangrijk om de veiligheidsinstructies van het personeel goed op te volgen.

Daarnaast is het verstandig om regelmatig even op te staan en een stukje te lopen tijdens de vlucht. Zo voorkom je dat je last krijgt van stijve spieren en heb je minder kans op trombose.

.

Extra Tips voor in het vliegtuig


Reizen met het vliegtuig kan zowel opwindend als stressvol zijn. Het kan je naar exotische bestemmingen brengen, maar ook zorgen voor stress en vermoeidheid. Wil jij graag comfortabel reizen met het vliegtuig? Hieronder volgen enkele handige tips om je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Kies voor comfortabele kleding

Luchtvaartmaatschappijen willen graag dat hun passagiers zich comfortabel voelen tijdens hun vlucht. Draag daarom bijvoorbeeld kleding die niet knelt en genoeg ruimte geeft om te bewegen. Vermijd strakke jeans en kies voor stretchbroeken in plaats daarvan.

2. Vergeet niet te hydrateren

Een van de grootste problemen tijdens een vlucht is uitdroging. De lage luchtvochtigheid en het lange zitten kunnen ervoor zorgen dat je uitgedroogd raakt. Zorg daarom dat je voldoende water drinkt tijdens je vlucht, bijvoorbeeld door een flesje mee te nemen of door regelmatig water te vragen aan het cabinepersoneel.

3. Beweeg regelmatig

Lang stilzitten kan zorgen voor stijve spieren en slechte bloedcirculatie. Sta ieder uur even op en maak wat wandelingetjes door het gangpad om je bloedsomloop op gang te houden. Doe ook wat simpele oefeningen, zoals een paar keer met je tenen wiebelen of je enkels roteren.

4. Neem een slaapmasker en oordopjes mee

Als je tijdens je vlucht wilt slapen, kan het handig zijn om een slaapmasker en oordopjes mee te nemen. Met een slaapmasker kun je de lichtinval blokkeren en jezelf afsluiten voor de omgevingsgeluiden. Het kan ook handig zijn om oordopjes mee te nemen, om bijvoorbeeld huilende kinderen te dempen.

5. Neem comfortabele kussens mee

Om je reis zo comfortabel mogelijk te maken, is het handig om een reiskussen mee te nemen. Er zijn speciale nekkussens te koop die je nek ondersteuning geven tijdens het slapen. Ook kan het handig zijn om een klein kussen mee te nemen voor extra ondersteuning van de rug.

6. Zorg voor afleiding

Een lange vlucht kan soms saai en eentonig aanvoelen. Zorg daarom voor voldoende afleiding, zoals een boek, tijdschrift, puzzelboekje, of een film op je tablet. Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden ook entertainment aan tijdens de vlucht.

7. Eet lichte maaltijden

Tijdens een vlucht produceert je lichaam minder speeksel, waardoor je smaakpapillen minder gevoelig worden. Kies daarom voor licht verteerbare maaltijden, zodat je geen last krijgt van een opgeblazen gevoel. Vermijd ook zware en vette maaltijden, die kunnen leiden tot maagproblemen.


Conclusie


Op vakantie gaan met het vliegtuig kan een geweldige ervaring zijn, maar het vergt wel een goede voorbereiding. Door op tijd je tickets te boeken, de juiste vertrekluchthaven te kiezen en je goed voor te bereiden op de vlucht, kun je ervoor zorgen dat jouw vakantie zo soepel mogelijk verloopt. Houd ook tijdens de vlucht rekening met je medepassagiers en volg de instructies van het personeel goed op. Zo kun je genieten van een ontspannen en zorgeloze vlucht naar jouw vakantiebestemming.