Kunnen tomaten je helpen gewicht te verliezen

Is het goed om tomaten aan jouw dieet toe te voegen, helpen tomaten effectief om gewicht te verliezen ?

Feb 26, 2023 - 05:34
Feb 26, 2023 - 05:45
Kunnen tomaten je helpen gewicht te verliezen

Afvallen is geen gemakkelijke taak. Veel mensen hebben geprobeerd om gewicht te verliezen, maar slechts weinigen zijn succesvol. Het kost tijd, moeite, toewijding en zelfbeheersing voordat iemand permanent gewicht verliest. Het is alleen met een succesvolle combinatie van regelmatige lichaamsbeweging en een goed dieet dat u uw doelen voor gewichtsverlies kunt bereiken. Het samenstellen van een dieet dat je kan helpen gewicht te verliezen is voor veel mensen een grote uitdaging. Voedingsdeskundigen bevelen plantaardige diëten aan, aan mensen die sneller willen afvallen. Sommigen onder ons nemen en eten al vele jaren tomaten, maar kunnen ze je helpen gewicht te verliezen? Is het de moeite waard om tomaten toe te voegen aan uw dieet voor gewichtsverlies? Blijf tot het einde lezen om alle antwoorden te krijgen op uw vragen over tomaten voor gewichtsverlies.

Tomaat is een populaire vrucht. Veel mensen zien het als een groente omdat ze het gebruiken bij het koken, maar het is een vrucht. Net als andere groenten en fruit, kunt u profiteren in termen van gewichtsverlies door meer tomaten aan uw dieet toe te voegen. Hier is hoe goed tomaten zijn als het gaat om gewichtsverlies en hoe je ze moet consumeren om sneller meer gewicht te verliezen.


Hoe tomaten je kunnen helpen gewicht te verliezen


Tomaten zijn rijk aan vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft om te overleven en te gedijen. Ze hebben behoorlijke hoeveelheden vitamine C, vitamine A, vitamine K, mangaan, kalium en andere mineralen en vitamines in vergelijking met andere hele voedingsmiddelen. Al deze voedingsstoffen in tomaten beïnvloeden gewichtsverlies op verschillende manieren. Hier zijn enkele van de manieren waarop de verschillende micronutriënten in tomaten u zullen helpen gewicht te verliezen:

.

Vitamine C 

Vitamine C ondersteunt de alvleesklier en de schildklier en helpt ook ontstekingen te verminderen, waardoor u gewicht kunt verliezen zonder te ernstig te hoeven diëten. Vergeet niet dat de primaire rol van de alvleesklier is om pancreassap (enzymen) te produceren die vetten, suiker en zetmeel afbreken. Volgens een studie uit 2005 kan vitamine C-tekort vetverlies vertragen. Een traag werkende schildklier kan gewichtsverlies ook een uitdaging maken omdat het een grote regulator van de metabole functie is.

.

Vitamine B7 (Biotine)

Tomaten zijn heerlijk rijk aan biotine dat kan helpen je rustsnelheid van het metabolisme te verhogen. Door je metabolisme te verhogen, helpt deze vitamine het gewichtsverlies te versnellen. In plaats van biotinesupplementen te nemen om gewichtsverlies te versnellen, waarom zou u dan tomaten niet aan uw dieet toevoegen? Dat zal u helpen de mogelijke bijwerkingen van biotinesupplementen voor gewichtsverlies te voorkomen.

.

Chroom 

Chroom in tomaten kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten en mensen met stofwisselingsstoornissen. Veel diabetespatiënten gebruiken chroom voor de controle van de bloedsuikerspiegel. Sommige mensen die sneller willen afvallen, nemen chroomtabletten om hun eetlust te onderdrukken om hun lichaam de kans te geven meer calorieën te verbranden dan ze nemen. In plaats van chroomtabletten in te nemen, moet u tomaten aan uw dieet toevoegen om het gewichtsverlies te versnellen.

.

Antioxidanten

Tomaten zijn ook rijk aan antioxidanten die je lichaam helpen omgaan met oxidatieve stress en kunnen je ook helpen gewicht te verliezen. Deze antioxidanten hebben geen directe invloed op gewichtsverlies, maar ze helpen het energiemetabolisme te verbeteren dat gunstig is voor aerobe prestaties. Met andere woorden, antioxidanten geven je de energie om af te vallen.

.

Vezels

Tomaten zijn ook rijk aan vezels die erg belangrijk zijn voor gewichtsverlies. Elke 100 gram tomaten bevat ongeveer 1,2 gram vezels. Dat is een behoorlijke hoeveelheid in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Het toevoegen van vezelrijke voedingsmiddelen zoals tomaten aan uw dieet helpt u minder honger te hebben, wat op zijn beurt het aantal calorieën dat u op een dag inneemt, vermindert. Vergeet niet dat het verminderen van uw calorie-inname essentieel is wanneer u probeert af te vallen. Ze bevatten ook 3 procent eiwit, waardoor je weerstand biedt aan het verlangen naar ongezonde traktaties totdat het tijd is om je volgende maaltijd te nemen.
Afgezien van het helpen te onderdrukken van de honger en onbedwingbare trek, hebben vezels andere gezondheidsvoordelen. Het is voedsel voor de microben die in je darmen leven. De gezondheid van uw microbioom kan de gezondheid van uw lichaam beïnvloeden. Het verzorgen van uw microbioom door ze goed te voeden is geen slecht idee, omdat het kan helpen het risico op verschillende ziekten te verminderen die het vermogen van uw lichaam om gewicht te verliezen kunnen beïnvloeden.