Knoflook is goed voor je lichaam

Knoflook bied vele voordelen voor zowel het lichaam als uw gezondheidsvlak.

Feb 14, 2023 - 19:41
Feb 17, 2023 - 21:47
Knoflook is goed voor je lichaam
Knoflook is gezond voor je lichaam

Veel mensen houden er niet van om knoflook te eten. Ze beweren dat het een scherpe smaak heeft. En je krijgt knoflookadem als je er te veel van eet.

Knoflook voegt echter een smaakvolle smaak toe aan zowel aardappelpuree en/of Italiaans brood, enz... Studies tonen ook aan dat deze kleine bol een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt waardoor je de knoflookadem die het veroorzaakt over het hoofd kunt zien.

Hier zijn verschillende serieuze redenen waarom je zou moeten denken aan het eten van meer knoflook.

Het voorkomt kanker

Er zijn verschillende studies die de consumptie van knoflook koppelen aan het verlagen van het risico op specifieke soorten kanker.

Het Journal of Nutrition publiceerde een verslag waaruit blijkt dat knoflook helpt om darm- en maagkanker te controleren. Een ander onderzoeksartikel wijst erop dat vrouwen die knoflook, fruit en groenten opnemen in een uitgebalanceerd dieet hun risico op darmkanker met 35% verlagen.

Het houdt de verkoudheid weg

Knoflook kan zelfs een verkoudheid voorkomen

Er werd een studie uitgevoerd om erachter te komen of knoflook al dan niet enig effect had op het weghouden van verkoudheid. Honderdzesenveertig proefpersonen werden in twee groepen verdeeld. Eén groep kreeg knoflooksupplementen; de andere groep kreeg placebopillen. De eerste groep kreeg slechts 24 verkoudheden in de loop van het onderzoek, terwijl de tweede groep met 65 waren. Hoewel er meer substantieel onderzoek moet worden uitgevoerd voordat knoflook kan worden beschouwd als een betrouwbare oplossing voor verkoudheid, lijkt de studie veelbelovend te zijn.

Knoflook bevat antioxidanten die je immuunsysteem versterken. Je kunt je verhoudheid minderen/stoppen door knoflookthee te drinken met een scheutje gember of honing voor een uitgebreidere smaak.

Het vermindert pijn en zwelling

Studies tonen aan dat knoflook ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Knoflook heeft blijkbaar vier verbindingen die pijn en irritatie op natuurlijke wijze verminderen. Het bootst de manier na waarop vrij verkrijgbare pijnstillers werken, waardoor het een gezonde en natuurlijke pijnstiller is.

Het bestrijdt bacteriën en schimmels

Knoflook helpt bacteriën, virussen en schimmels te doden. Het heeft ajoene, een chemische stof die schimmelinfecties zoals voetschimmel en ringworm bestrijdt.

Als je huidinfecties hebt, plet dan wat knoflookteentjes en extraheert het sap. Breng het sap één of twee keer per dag aan op het geïnfecteerde gebied. Was het af met water op kamertemperatuur.

Als je voetschimmel hebt, kun je verlichting vinden als je je voeten in water laat weken met geplette knoflookteentjes. Als u dit regelmatig doet, kunt u het probleem oplossen.

Het verlaagt de bloeddruk

Cardiovasculaire problemen zoals beroertes en hartaanvallen behoren tot 's werelds belangrijkste doodsoorzaken. Hypertensie of hoge bloeddruk is een veel voorkomend symptoom van deze ziekten.

Als u risico loopt op hart- en vaatziekten, kan het de moeite waard zijn om uw inname van knoflook te verhogen. Onderzoek toont aan dat knoflook de bloeddruk effectief verlaagt.

Het verbetert het cholesterolgehalte

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt ook de kans op hart- en vaatziekten. Verlaag uw cholesterolgehalte door regelmatig knoflook te eten. U kunt uw cholesterolgehalte met 10 tot 15% verlagen door regelmatig knoflook te nemen.

Het vermindert allergieën

Als u allergische rhinitis heeft, kan knoflook u helpen door de ontsteking in de luchtwegen te verminderen. Als u last heeft van huiduitslag en jeuk als gevolg van insectenbeten en allergieën, kunt u rauw knoflooksap op het probleemgebied aanbrengen om de jeuk te verlichten.