Hoe haalt u het meeste uit thuiswerken?

Thuiswerken wordt steeds gebruikelijker. Maar natuurlijk heeft thuiswerk ook nadelen, met deze tips maak je thuiswerken aangenaam en productief.

Mar 17, 2023 - 20:41
Mar 17, 2023 - 20:44
Hoe haalt u het meeste uit thuiswerken?
Thuiswerken

Thuiswerken wordt steeds gebruikelijker. Op het eerste gezicht klinkt het ideaal. U kunt in uw badjas werken terwijl u met uw hond praat. Misschien heb je zelfs je favoriete film op de achtergrond. Je baas kan niet eens je internettijd bijhouden!


Maar thuiswerken heeft ook nadelen. Het is niet zo makkelijk om dingen van thuis uit gedaan te krijgen als je zou denken. Je kunt ook een beetje gek worden als je niet oppast!

.

Gebruik deze strategieën om thuiswerken productief en aangenaam te maken:

.

Houd u aan een schema

Als je bedrijf flexibel is met je uren, maak dan je eigen schema en houd je eraan. Sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Houd je aan je normale verzorgingsroutine. Ga elke dag op hetzelfde tijdstip zitten om te werken. Plan je lunchtijd. Stop met werken op een vast tijdstip.

.

Kleed je effectief

Sommige mensen kunnen prima in hun pyjama hun werk doen. Anderen zullen zich misschien in hun normale werkkleding moeten kleden om dingen op een hoog niveau gedaan te krijgen. Kleed u op een manier die voor u werkt.


Ga om met de andere mensen in uw huis

Kinderen, de echtgenoot, vrienden, buren, andere familieleden, en huisdieren kunnen allemaal voor afleiding zorgen. Stel grenzen en handhaaf ze. Misschien moet u uw kinderen vertellen dat ze u met rust moeten laten, tenzij er een echte noodsituatie is. Vrienden moeten misschien worden verteld om weg te blijven tot 17:00 uur. Elk huishouden is uniek. Stel regels op die voor u werken en wees niet verlegen om ervoor te zorgen dat iedereen zich eraan houdt.


Zorg voor persoonlijke tijd

Gebruik videoconferenties of ga af en toe naar kantoor als dat nodig is. Vertrouw niet alleen op de telefoon en e-mails voor communicatie. Het is goed om je collega's, baas, werknemers, klanten of klanten regelmatig te zien als dat mogelijk is.
   

Plan pauzes

Onderdeel van het volgen van een schema is het nemen van regelmatige pauzes. Een pauze is een goed moment om uw hoofd leeg te maken, de kinderen te controleren, of de hond uit te laten.


Ga minstens één keer per dag het huis uit

Het helpt zowel uw mentale als fysieke gezondheid om elke dag even het huis uit te gaan. U kunt naar de winkel gaan, een wandeling maken, of iets anders doen dat u een tijdje uit uw huis haalt.


Communiceer meer

Communicatie kan minder effectief zijn als u geen face-to-face contact heeft. Dat betekent dat u waarschijnlijk meer zult moeten communiceren om de mindere kwaliteit van de communicatie te compenseren. Communiceer zo veel als nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat hij moet weten.


Zorg voor een eigen werkruimte

Het kan verleidelijk zijn om op de keukenbar te gaan zitten. Maar blijven je papieren wel liggen waar je ze neerlegt? Kunt u hier een fatsoenlijk telefoongesprek voeren? Zijn er te veel afleidingen? Zorg voor een eigen werkruimte die u en uw gezin zullen respecteren.
   

Zorg voor wat beweging

Je denkt misschien dat je niet veel beweging krijgt op je werk, maar je krijgt waarschijnlijk meer beweging op je werk dan wanneer je thuis werkt.

Op het werk moet je verder lopen naar de badkamer. Je moet van de parkeerplaats naar je kantoor lopen. Je gaat misschien regelmatig uit lunchen. Je moet naar het kantoor van je baas lopen of dossiers naar een andere afdeling brengen. De koffiepot staat misschien aan het andere eind van de gang.

Thuis is alles dichtbij en gemakkelijk. Het maakt een verschil hoeveel beweging je elke dag ervaart.

.

.

Geniet van uw tijd als u thuis werkt, maar begrijp de mogelijke nadelen. Het kan een grotere uitdaging zijn om dingen gedaan te krijgen, en het is veel gemakkelijker om tijd te verspillen als je niet oppast. Thuiswerken kan meer afleidingen hebben. Het kan ook psychologisch zwaarder zijn als je de hele dag alleen bent.


Kijk naar uw verantwoordelijkheden op het werk, uw privéleven en uw eigenaardigheden. Ontwikkel een proces dat voor u werkt.