Helpt koffie bij het afvallen

Is het een fabel of een feit dat drinken van koffie helpt om af te vallen ?

Feb 26, 2023 - 06:03
Feb 26, 2023 - 06:05
Helpt koffie bij het afvallen
Afvallen door koffie

Cafeïne is een controversieel iets als het gaat om gewichtsverlies. Sommigen zeggen dat we kunnen afvallen met cafeïne, maar anderen zeggen van niet. Wat is dan eigenlijk het feit erachter? Lees de volgende informatie om de feiten over cafeïne en de relatie met gewichtsverlies of gewichtstoename te kennen. Dan kun je zeker tot een conclusie komen.

Feiten over cafeïne of koffie en gewichtsverlies

Er wordt gezegd dat cafeïne de gewichtstoename enigszins kan voorkomen of het gewichtsverlies kan stimuleren. Maar er zijn geen specifieke bewijzen dat een verhoogde hoeveelheid cafeïneconsumptie kan leiden tot permanent of aanzienlijk gewichtsverlies.

Velen van ons weten dat cafeïne wordt aangetroffen in de meeste dranken, zoals koffie, energiedrankjes, thee en cola's. Het wordt ook aangetroffen in andere producten die chocolade of cacao bevatten, evenals in verschillende medicijnen, samen met voedingssupplementen, met name die voor gewichtsverlies.

.

.

Hoewel de onderzoekers de relatie tussen cafeïne en het gewicht niet hebben vastgesteld, zijn er weinig dingen die bewijzen hoe de cafeïne het gewicht kan beïnvloeden en ze omvatten het volgende.

.

Onderdrukt de eetlust: Er wordt gezegd dat cafeïne het vermogen heeft om iemands drang om te eten gedurende een korte periode te verminderen, maar er is onvoldoende bewijs om te zeggen dat langdurig gebruik kan helpen om gewicht te verliezen.


Verlies buikvet en calorieën met koffie in cafeïne: er wordt ook gezegd dat cafeïne in de koffie de calorieverbranding met ongeveer vier procent kan stimuleren. Het kan vroeg in de ochtend of na lange uren vergaderen worden ingenomen. Maar geen bewijs voor langdurige verbranding van calorieën.

.

Studies die zijn uitgevoerd om meer te weten te komen over cafeïne en de associatie ervan met koffie, zijn van slechte kwaliteit en twijfelachtig. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat cafeïnevrije koffie ook kan helpen om in een bepaalde hoeveelheid af te vallen en niet in grotere hoeveelheden.

Uit al deze onderzoeken en bewijzen blijkt duidelijk dat cafeïne ons alleen in kleine hoeveelheden kan helpen om af te vallen en niets meer. Er zijn geen specifieke bewijzen voor de effecten op de lange termijn. Maar het kan je helpen om je werk geconcentreerd te doen en niet direct af te vallen. Wees dus voorzichtig met het gebruik van cafeïne om af te vallen. Alles in een beperkte hoeveelheid is veilig, dus neem de cafeïne alleen in de aanbevolen kwaliteit en niet meer dan dat. Anders kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, misselijkheid, slapeloosheid en vele andere problemen.

Het is ook noodzakelijk dat u een belangrijk punt kent over de dranken die cafeïne bevatten. Koffie met cafeïne en andere dranken bevatten veel calorieën. Dus in plaats van vet te verliezen, kunt u aankomen als u ze in grotere hoeveelheden inneemt.