Bezoek aan het Atomium - Alles Wat je Moet Weten | Gids

Ben je van plan om het Atomium in Brussel te bezoeken? Lees deze gids voor belangrijke informatie en tips om het meeste uit je bezoek te halen. Ontdek de geschiedenis, de architectuur en andere relevante details voordat je gaat!

Jun 11, 2023 - 19:12
Jun 29, 2023 - 09:25
Bezoek aan het Atomium - Alles Wat je Moet Weten |  Gids

Het Atomium Bezoeken: Een Unieke Belevenis !


Het Atomium is één van de meest iconische bezienswaardigheden van België en trekt een aantal miljoenen toeristen uit de hele wereld. Deze beschermende constructie van negen bollen, die gelegen is in het hart van Brussel, is niet alleen de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn architectonische stijl, maar ook vanwege de geschiedenis en cultuur die het met zich meedraagt.

In dit artikel zullen we je meenemen op een reis door het Atomium en al het moois dat het te bieden heeft. We bespreken enkele praktische zaken, zoals hoe je tickets kunt kopen, maar ook op welke manier je de meeste uit je bezoek kunt halen.


Kennismaken met het Atomium


Het Atomium is ontworpen door de Belgische ingenieur André Waterkeyn ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958. Het symbool van het Atomium weerspiegelt het groeiende belang van de wetenschap, de kosmos en de technologie in de maatschappij.

De structuur van het Atomium bestaat uit negen bollen die samen een ijzerkristal vormen. Elke bol heeft een diameter van 18 meter en is onderling verbonden door tunnels en buizen. Het Atomium meet in totaal 102 meter en je kunt het van ver zien.

In de verschillende bollen, die elk een eigen functie hebben, heb je de mogelijkheid om tentoonstellingen te bekijken, te genieten van restaurant- en barfaciliteiten en natuurlijk om te genieten van het uitzicht over Brussel en omgeving vanaf het hoogste punt van het Atomium.


Het Atomium Bezoeken: Ticketinformatie en Openingstijden


Om het Atomium te bezoeken, moet je een toegangsticket kopen aan de kassa of online via de website van het Atomium. Het is raadzaam om van tevoren kaartjes te kopen, zodat je niet in een lange wachtrij hoeft te staan.

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, afhankelijk van wat je wilt zien en hoe lang je wilt blijven. De standaard toegangsprijs voor een volwassene bedraagt €16, maar er zijn ook speciale tarieven beschikbaar voor kinderen en groepen.

Het Atomium is het hele jaar geopend, behalve op 1 januari en 25 december. De openingstijden variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip van het jaar, dus zorg ervoor dat je de meest actuele informatie op de website controleert voordat je gaat www.atomium.be.


Attracties en Tentoonstellingen: Wat te zien in het Atomium


Het Atomium heeft verschillende attracties en tentoonstellingen die de geschiedenis en cultuur van België en de wetenschap belichten. Enkele van de meest populaire attracties zijn:

1. Panoramabar: Deze bar bevindt zich op zes bollen hoog en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het is een geweldige plek om te genieten van een drankje of een hapje terwijl je geniet van het uitzicht.

2. Het Atomium Museum: Dit museum bevindt zich in de onderste bol van het Atomium en belicht de geschiedenis van het Atomium, de Wereldtentoonstelling van 1958 en de wetenschap. Er is ook een tentoonstelling die zich richt op de hedendaagse kunst in België.

3. Het panoramisch uitzicht: Het hoogtepunt van het bezoek aan het Atomium is ongetwijfeld het uitzicht vanaf de bovenste bol. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en omgeving. Op heldere dagen kun je zelfs de bocht van de Schelde en het verre Kasteel van Laeken zien.

panoramisch-uitzicht-atomium.jpg


Tips voor een bezoek aan het Atomium


Wil je het meeste uit je bezoek aan het Atomium halen? Dan hebben we hier een aantal tips voor je:

1. Kom vroeg: Om de lange rijen en drukte te vermijden, is het raadzaam om vroeg op de dag te komen wanneer het Atomium net opengaat. Zo kun je de attracties en tentoonstellingen op je gemak bekijken.

2. Maak gebruik van de audio-gids: Om je bezoek aan het Atomium nog leuker te maken, kun je een audio-gids huren. De gids geeft je interessante informatie over de geschiedenis en architectuur van het Atomium.

3. Combineer je bezoek met andere bezienswaardigheden: Het Atomium ligt zeer centraal in Brussel, waardoor het gemakkelijk te combineren is met andere bezienswaardigheden in de stad. Bezoek bijvoorbeeld het nabijgelegen Brupark, Mini-Europa of het Kasteel van Laeken of ga lekker eens winkelen in de Nieuwstraat.

4. Probeer de Belgische delicatessen: Bij het Atomium vind je verschillende restaurants en cafés die lokale lekkernijen serveren. Probeer bijvoorbeeld de beroemde Belgische frieten of de wafels.Conclusie


Een bezoek aan het Atomium is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Brussel. De combinatie van geschiedenis, architectuur en cultuur maakt dit tot één van de meest fascinerende avonturen van België. Zorg ervoor dat je de fabriek bezoekt en dat je op tijd komt om de drukte te vermijden en het grootste deel van je tijd in het Atomium te halen. Geniet van het uitzicht, de tentoonstellingen en natuurlijk de lokale delicatessen!