9 Stappen om jouw kans op een job promotie te vergroten

Promotie krijgen is wat iedereen wel wil in zijn of haar leven, hierbij de 9 stappen die je kansen vergroten om promotie te krijgen

Feb 13, 2023 - 20:04
9 Stappen om jouw kans op een job promotie te vergroten
Promotie job

Het is leuk als je leven vooruitgaat. Net als afvallen of je nettowaarde vergroten, kan het krijgen van een promotie voldoening geven. De sleutel is dat je bewijst dat je een promotie verdient en de juiste persoon voor de baan bent. Met een beetje planning kun je een promotie krijgen en je carrière vooruit helpen.

Zelfs als je al jaren vastzit in dezelfde baan, is het nooit te laat om nieuwe stappen in je loopbaan te zetten. Je kunt je snel opwerpen als een waardevolle werknemer die grotere verantwoordelijkheden verdient.


Maak promotie en blaas je carrière nieuw leven in:

  • Werk voor een bedrijf waar promoties mogelijk zijn. Als je bijvoorbeeld voor een klein bedrijf werkt met een langdurig personeelsbestand, zullen er weinig mogelijkheden voor promotie zijn. Je eerste stap kan dus zijn om een nieuw bedrijf te zoeken! Idealiter zou dat een groot bedrijf zijn met meerdere vestigingen.
  • Begin elke dag met een plan. De meeste werknemers komen op het werk aan, pakken een kop koffie, socialiseren even, en proberen dan uit te zoeken wat ze moeten doen. Heb een plan voor je naar bed gaat. Met een plan kun je, als je opstaat, je dag effectief beginnen en een voorsprong nemen op de concurrentie.
  • Ga verder dan je neus lang is. Komt iedereen om 8 uur 's morgens aan en vertrekt hij tegen 17 uur? Dan kom jij om 7:30 aan en vertrek om 17:30. Het duurt niet lang voor mensen je identificeren als de persoon die vroeg komt en laat vertrekt. Zoek een manier om op te vallen als een superieure werknemer. Dat is niet moeilijk, want de meeste anderen doen net genoeg om niet ontslagen te worden.
  • Wees altijd vroeg. Wees vroeg op je werk en vroeg met je werk. Als iets vrijdag om 5 uur af moet zijn, zorg dan dat het donderdag af is. Wees 100% betrouwbaar. En wees op tijd voor vergaderingen. Voorkom dat je iemand in de steek laat. Wees onberispelijk met je woord.
  • Vermijd vijanden te maken. Je weet nooit wie je aartsvijand kent. Misschien staan jullie beiden laag op de totempaal, maar je aartsvijand kan beste vrienden zijn met de dochter van de CEO. Wees een van die mensen die iedereen aardig vindt en bewondert. Het is niet moeilijk om aangenaam te zijn als er een promotie op het spel staat.
  • Wees onmisbaar. Er zijn bepaalde mensen waar je bedrijf niet zonder kan. Je kent er waarschijnlijk een paar van. Wat kun je doen om zo waardevol te zijn dat het bedrijf zal proberen je tevreden te houden? Een sleutel tot het krijgen van een promotie is belangrijk genoeg zijn dat het bedrijf je niet zal willen teleurstellen.
  • Identificeer de belangrijke mensen. Waar zal je promotie waarschijnlijk zijn? Voor wie zou je willen werken? Begin vrienden te maken en bewijs je waarde. Vraag specifiek naar de functie en welke kwaliteiten ze in een werknemer nodig hebben. Begin met het ontwikkelen van en reclame maken voor de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn.
  • Spreek met je baas en personeelszaken. Laat ze weten dat je in de nabije toekomst graag een promotie zou willen. Je zult gunstig bekeken worden omdat je initiatief toont en je zult op hun radar staan. Proactief zijn laat zien dat je bereid bent grotere verantwoordelijkheden op je te nemen.
  • Solliciteer naar passende functies. Houd de vacatures in de gaten. Je kunt zelfs voorstellen een nieuwe functie te creëren die perfect bij je achtergrond, vaardigheden en interesses past.


De meeste werknemers zijn niet bereid om een promotie te verdienen. Je hebt veel minder concurrentie dan je denkt. Maar als je beste pogingen mislukken, is het misschien tijd om naar een ander bedrijf uit te kijken. De perfecte promotie voor jou bestaat al ergens. Het nadeel van bij hetzelfde bedrijf blijven is minder kansen. Weeg je opties af en geniet van je promotie.