8 Tips om na de zomervakantie weer rustig aan de werkweek te beginnen

Na de zomervakantie je werkweek terug hervatten kan lastig zijn, lees onze tips die kunnen helpen.

Feb 9, 2023 - 23:38
Feb 9, 2023 - 23:52
8 Tips om na de zomervakantie weer rustig aan de werkweek te beginnen
Werk hervatten na de zomervakantie

Na een ontspannen zomervakantie, als het tijd is om weer in de swing van het werkleven te komen, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te raken. Je hebt niet meer het gevoel dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken in de nabije toekomst. Maar dat de vakantie voorbij is, betekent niet dat je niet van je leven kunt blijven genieten. 

Volg deze acht tips om na je vrije tijd de werkweek weer rustig in te gaan:


Plan je vrije tijd

Dat je weer aan het werk bent, betekent niet dat je je leven helemaal om werk moet laten draaien. Je moet nog genoeg vrije tijd overhouden die je kunt plannen en waarvan je volop kunt genieten. Plan een leuke avond voor jezelf of je gezin. Je kunt zelfs plannen maken voor een weekendtrip ergens in de nabije toekomst.


Neem het van dag tot dag

Soms kan terugkomen op je werk overweldigend zijn omdat er zoveel te doen is. Je gedachten kunnen racen door alle dingen die je de komende weken moet volbrengen. Dat maakt je gedachten ondraaglijk en je zult beslist terugverlangen naar de vakantie die net voorbij is. Concentreer je in plaats daarvan op één dag tegelijk of zelfs één moment tegelijk. Je werk zal gedaan worden, hoe overweldigend het ook lijkt. En er zal ook nog tijd overblijven voor plezier. 
 

Organiseer je leven op de eerste dag terug

Als je voor het eerst weer aan het werk bent, besteed dan een dag aan "voorjaarsschoonmaak". Als je een kantoorbaan hebt, orden dan zowel je computerbestanden als je bureau. Dit kan je helpen je een gevoel van voldoening te geven, terwijl je ook de rommel opruimt.
 

Doe een paar halve dagen als je het je kunt veroorloven

Als je nog vakantiedagen over hebt, kun je je werkgever vragen of het goed is om een paar halve dagen te doen om jezelf weer aan het werk te zetten. Zo kun je langzaam beginnen als je weer in de werkmentaliteit komt. Je hebt dan nog steeds gedeelten van je dag die je voor jezelf en je gezin kunt inplannen.
 

Begin vroeg met het plannen van je volgende reis 

Zelfs als je volgende reis nog ver in de toekomst ligt, kun je toch al dromen over hoe die zal zijn. Er zijn veel voordelen aan vroeg plannen. Als je een reis vroeg boekt, kun je profiteren van vroegboekkortingen. Wie vroeg weet wat hij wil, zal er zijn om de beste aanbiedingen te grijpen.
   

Ga ergens speciaal lunchen 

Plan op je eerste dag terug een speciale lunch voor jezelf. Je hoeft je niet meteen in de gebruikelijke routine te storten. Pak een speciale lunch in of trakteer jezelf op een maaltijd in een restaurant waar je van houdt. 
   

Maak in je vrije tijd een vakantie-plakboek 

Herinner je de leuke momenten die je op vakantie had door je vrije tijd te gebruiken om een plakboek te maken. Je kunt dit na het werk of in het weekend doen. Het is een mooie manier om je vakantie in je gedachten vast te houden.
   

Concentreer je op wat je leuk vindt aan je werk

Als de overgang naar je werk moeilijker blijkt te zijn dan je dacht, kan dat komen omdat je je concentreert op de negatieve aspecten van je werk. Zelfs mensen die hun droombaan hebben zullen je vertellen dat er bepaalde dingen zijn die ze gewoon niet leuk vinden. Streef naar een positievere mentaliteit en concentreer je op wat je wel leuk vindt aan je baan.

.

.

De vakantietijd is er weer voor je het weet. Leer van je leven te genieten, welke tijd van het jaar het ook is. Haal het beste uit elk moment door manieren te zoeken om die vakantie-mentaliteit in elke gewone dag te strooien.