7 tips voor je van job veranderd

7 Kritische acties om te overwegen voor je van job probeert te veranderen.

Feb 19, 2023 - 22:25
Feb 19, 2023 - 22:55
7 tips voor je van job veranderd
Van job veranderen

De meeste mensen veranderen in de loop van hun leven verschillende keren van job. Misschien bleek de job die we in onze jonge jaren kozen toch niet zo bevredigend. Of misschien is ons vakgebied door de technologie verdrongen. Soms willen we gewoon iets nieuws en spannends proberen.

Van job veranderen komt vaak voor, maar er zijn potentiële valkuilen. Een beetje planning kan een groot verschil maken in het vlotte verloop van de overgang tussen jobs. Vooruit plannen is een goed idee, want de kans is veel groter dat je eindigt met een job waarvan je nog jaren kunt houden.

Overweeg deze punten zorgvuldig voordat je van job verandert:

  • Denk na over de financiële gevolgen van de verandering. Als je in je huidige vakgebied goed vooruit bent gegaan, is het onwaarschijnlijk dat je dat salaris binnenkort in je nieuwe vakgebied zult kunnen evenaren. Beschik je over de nodige financiële middelen om nu de carrièreswitch te maken? Ga ervan uit dat de overgang enige tijd zal duren.

  • Begin aan je cv en je sollicitatievaardigheden te werken. Als je de laatste 20 jaar niet meer naar een baan gezocht hebt, kunnen je cv en je vaardigheden bij het solliciteren waarschijnlijk wel een update gebruiken. Je zult een veel betere baan vinden als je die vaardigheden oppoetst voor je met je zoektocht naar een baan begint. Er zijn talloze boeken en consultants beschikbaar om je te helpen bijspijkeren.

  • Ren naar iets toe, in plaats van ergens van weg. Als mensen zich ellendig voelen, hebben ze de neiging naar alles te grijpen wat er beter uitziet. Er zijn echter heilzamere manieren om de beslissing te nemen. Elke uitgang ziet er goed uit als het gebouw in brand staat. Je hebt veel meer kans om gelukkig te zijn met je jobverandering als je de tijd neemt om het beste vakgebied voor je te kiezen. Hoe meer je een hekel hebt aan je huidige baan, hoe belangrijker het is om diep adem te halen en al je opties te onderzoeken.

  • Vermijd een jobbeslissing die gebaseerd is op financiële overwegingen. Natuurlijk maakt salaris deel uit van het besluitvormingsproces, maar het als enige criterium gebruiken kan teleurstellende resultaten opleveren. Geld, zelfs een groot bedrag, maakt waarschijnlijk niet goed dat je 8+ uur per dag in ellende op je werk zit. Mensen die gestrest zijn hebben de neiging meer gezondheidsproblemen te hebben, die ook duur zijn.

  • Beslis of je een nieuwe job nodig hebt of dat je alleen een nieuwe baan wilt. Sommige mensen voelen zich ellendig in hun werk, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat een nieuwe job nodig is. Misschien is de oplossing zo simpel als het nemen van een vergelijkbare baan bij een ander bedrijf. Misschien ligt het probleem alleen bij je baas.

  • Zoek een nieuwe baan voordat je je huidige positie verlaat. Voorspellen hoeveel tijd het zal kosten om een nieuwe baan te vinden is als proberen de nummers van de loterij te voorspellen. Het kan een week duren. Het kan 12 maanden of langer duren. Tenzij je over aanzienlijke financiële middelen beschikt, verzeker je van je nieuwe baan voordat je de oude opzegt.

  • Verkrijg eerst de nodige opleiding en scholing. Veel mensen proberen van job te veranderen voordat ze over de nodige geloofsbrieven beschikken. Misschien moet je vrijwilligerswerk doen of een tijdelijke werknemer zijn om de nodige ervaring op te doen. Heb je voor je nieuwe job diploma's of een vergunning nodig? Moet je opnieuw naar school? Je huidige werkgever betaalt misschien voor je lessen.

Het leven is kort, en van job veranderen is een manier om meer voldoening in je jaren te verpakken. Het is ook gebruikelijk dat je ontgoocheld raakt over een job als je die te lang gedaan hebt. Van job veranderen is spannend, maar het vergt ook wat denkwerk en planning. Neem de tijd om de beste job voor je te vinden en de uitdagingen van de overgang te verzachten.