Kwalificaties die werkgevers in sollicitanten zoekt

Alle werkgevers zoeken kwalificaties bij hun sollicitanten. Deze vijf eigenschappen kunnen je kansen om die droombaan te krijgen drastisch vergroten.

Mar 2, 2023 - 19:41
Mar 2, 2023 - 19:43
Kwalificaties die werkgevers in sollicitanten zoekt
Werkgevers zoeken kwalificaties in sollicitanten

Soms kan het lijken alsof de kansen tegen je zijn als je naar een baan solliciteert. Hoewel het waar is dat je waarschijnlijk te maken hebt met zware concurrentie als je naar een baan solliciteert, weet dan dat er een bevredigende plaats voor je is in de beroepsbevolking. 

Alle werkgevers zoeken bij het vervullen van hun functie vijf vitale kwalificaties. Ontwikkel deze vijf eigenschappen in jezelf om je kansen om die droombaan te krijgen drastisch te vergroten:


Ijver 

Je potentiële werkgever moet weten dat je grondig bent en je werk met een fijngetande kam doorkamt. In deze economie moet een werkgever weten dat hij waar krijgt voor het salaris dat hij je betaalt. 

   - Het is het recht van een werkgever om ijver in zijn werknemers te zoeken. Of je nu een baan aangeboden krijgt die €10 per uur betaalt of €100.000 per jaar, je moet alles wat je in je hebt op tafel brengen.


Professionaliteit

Werkgevers zoeken professionaliteit in hun werknemers omdat het hen de zekerheid geeft dat ze de juiste keuze maken. Je moet je professioneel en gepast kleden, je zelfverzekerd gedragen en precies weten waar je het over hebt voor je het zegt. 

    - Met een professionele houding kom je een heel eind. Een professionele houding, een stevige handdruk en een killer interview outfit kunnen je zomaar de baan bezorgen. Als je professionaliteit aan de dag legt, geef je de interviewers het geruststellende gevoel dat ze de juiste beslissing nemen.
   - Veel werkgevers promoveren binnen het bedrijf. Als het je aan een professionele houding ontbreekt, zul je waarschijnlijk over het hoofd gezien worden, omdat de interviewers weinig mogelijkheden voor je promotie binnen het bedrijf zullen zien.


Toewijding aan succes

Een perfecte werknemer is een doorzetter. De ideale werknemer is bereid bergen te verzetten om succes te bereiken voor zichzelf en voor het grotere goed van de onderneming. En, als de berg onbeweeglijk is, zullen ze bereid zijn over de berg te klimmen om dingen gedaan te krijgen.

   - De perfecte manier om een werkgever te laten zien dat je toegewijd bent aan het bereiken van succes is door getuigenissen van je vorige werkgevers, klanten en collega's mee te brengen. 
   - Breng een portfolio mee van je meest dankbare werk. Leg uit hoe je boven de roep van je werk ging en geef hen ideeën over hoe je hetzelfde voor hen kunt doen.


Ervaring

In de bedrijfswereld verkoopt ervaring. Zeker, een pas afgestudeerde kan een gevoel van opwinding geven en een nieuwe draai aan het gewone. Maar tenzij je dingt naar een baan in een creatieve omgeving die gedijt op nieuwe ideeën, heeft de werkgever daar weinig aan. Bovendien moeten pas afgestudeerden een leercurve doorstaan, en die leercurve kost de werkgever geld. 

   - Een doorgewinterde beroepsbeoefenaar verdient de voorkeur omdat die al getraind is om het werk te doen en voorbereid is op mogelijk netelige situaties. Een ervaren vakman kan werkgevers geld besparen en ook vrijwel onmiddellijk inkomsten beginnen te brengen.
   - Zelfs als je net afgestudeerd bent, laat de interviewer zien hoe je ervaringen het bedrijf waarin je een functie zoekt ten goede kunnen komen.

.

Opleiding

Een universitaire opleiding is bijna een vereiste op zo'n concurrerende banenmarkt. Omdat er zo'n tekort aan vacatures is en een overvloed aan sollicitanten om rond te gaan, hebben werkgevers de mogelijkheid om overgekwalificeerde sollicitanten aan te nemen en toch een lager salaris te betalen. 

   - Als je college lager is dan een bachelordiploma, overweeg dan een online college te volgen om je graad te halen. Of bevorder je opleiding, vaardigheden en geloofsbrieven door een master of doctorstitel te behalen. 


Je verdient een eerlijk loon voor je werk. En je werkgever verdient het op zijn beurt een gekwalificeerde kandidaat aan te nemen. Overtuig je gesprekspartners ervan dat je geschikt bent voor hun bedrijf en je zult zeker meerdere aanbiedingen krijgen!