32 Voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Deze voedingsmiddelen kunnen helpen om buikvet te verliezen en verbranden, en jouw lichaamsvorm te verbeteren.

Feb 19, 2023 - 21:57
Feb 19, 2023 - 22:10
32 Voedingsmiddelen die buikvet verbranden
Voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Maak je je zorgen over je lichaamsvorm? Ben je op zoek naar voedingsmiddelen die je buikvet kunnen verbranden? Hier zijn we om u te helpen met suggesties over de beste voedingsmiddelen die uw buikvet sneller vernietigen. Als u in uw supermarkt voldoende vetverbrandende artikelen kunt krijgen, is het helemaal geen droom om weer in vorm te komen. Het enige dat u hoeft te doen, is u aan de onderstaande voedingsmiddelen te houden en ze voor u te laten werken.

Naarmate je leeftijd omhoog schiet, wordt het centrale deel van je lichaam dikker en begint buikvet je minder zelfverzekerd te laten voelen. Maar daar eindigen de problemen niet. Een dergelijke opeenhoping van buikvet kan wijzen op ernstige problemen zoals hartaandoeningen, diabetes, enz... Het is dus altijd essentieel om uw lichaamsbouw te behouden, en daarvoor is kennis over voedsel of groenten die maagvet kunnen vernietigen van vitaal belang. Laten we eens kijken welke soorten voedsel je buikvet sneller kunnen verbranden.

.

.

EIEREN

Het zou voor sommigen moeilijk te geloven zijn, maar eieren zijn perfect om je buikvet te verbranden. Het zou voor iedereen verrassend zijn als zo'n gewoon voedingsmiddel zelf op de eerste positie in de lijst komt. Eieren zijn een ultieme krachtpatser van spieropbouwende eiwitten en ook vetverbrandende eiwitten. Eieren bevatten vetverbrandende choline, wat het buikvetverbrandingsproces zou stimuleren. Volledige eieren voor je dagelijkse ontbijt en middagmaal kunnen je helpen bij het verbranden van je buikvet. Eieren zijn ook het perfecte ontbijtproduct tegen betaalbare prijzen. Het zou ongetwijfeld helpen bij het verbranden van vet, maar verbrandt nooit uw financiële planning, aangezien deze budgetvriendelijk is.

Vele zeggen om de eidooiers van de eieren te vermijden, omdat ze erin geloven deze niet goed zijn voor de verbrandin maar de realiteit is anders. Eierdooiers bevatten het grootste deel van de benodigde eiwitten, met name vetverbrandende choline, dus vermijd eierdooiers nooit. We raden aan om volledige eieren te eten voor betere resultaten bij het verbranden van buikvet, vermijd het gele magische gedeelte dus zeker niet.

.

.

ZALM

Eén van de favoriete zeevruchten komt hier ook aan bod. Zalm kan worden gebruikt als voedsel voor buikvetverbranding. Zalm is één van de zeevruchten die is verrijkt met vitamine D-gehalte. Tegelijkertijd staan ​​ze bekend om de aanmaak van hormonen die je eetlust reguleren. Zo zijn ze betrokken bij het verbranden van cellen die buikvet bevatten. Het belangrijkste pluspunt van zalm is dat het verzadigd blijft voor de maag en dat er geen hongergevoel zal zijn na consumptie. Probeer wilde zalmvariëteiten, inclusief gegrild, gebakken, enz. Werkt perfect.

.

.

ZONNEBLOEMZADEN

Zonnebloempitten bevatten een grotere hoeveelheid vet, en hoe kan zo'n vetrijk product helpen bij het verbranden van maagvet? Volgens voedingstrainers bevatten zonnebloempitten vetten die helpen bij het verbranden van buikvet, en ze hebben de neiging om de beste resultaten te laten zien in het vrouwelijk lichaam. Sommige trainers voegen zelfs zonnebloempitten toe aan de voeding van vrouwen zonder enige andere verandering in hun voedingsgewoonten. Een ander voordeel van zonnebloempitten is dat ze een draagbare voedselbron zijn. 

.

.

PINDA'S EN PINDABOTER

Als je een sportschooltrainer of sportschoolvriend hebt, vraag hem dan naar zijn/haar dieet. Het antwoord zou onvolledig zijn zonder het woord 'pinda's' toe te voegen. Pinda's en pindakaas staan ​​bekend als het meest veelzijdige voedsel voor buikvetverbranding. Met andere woorden, het kan worden beoordeeld als het beste voedsel voor de verbranding van buikvet. Pindakaas staat bekend als smeer- of dipartikel en maakt je gerechten lekkerder. Velen van ons geven er ook de voorkeur aan als vervanging voor fruitjam. Pinda bevat een Genisteïne-verbinding die de vetopslagcapaciteit vermindert. De meervoudig onverzadigde vetten die erin ziten, werkten samen op viscerale vetgenen en verminderden de vetopslagcapaciteit verder. De pluspunten houden hier niet op - ze staan ​​bekend om hun verbeterde suikermetabolisme. Dit alles maakt pinda's de perfecte keuze voor buikvetverbranding.

.

.

WALNOTEN EN AMANDELEN

De categorie noten kan in geen enkel dieet van je leven buiten beschouwing worden gelaten. We zijn ons allemaal bewust van de voordelen van noten, en hun draagbare karakter maakt ze tot een favoriet onder competente voedingsmiddelen. Studies van Interne geneeskunde tonen de positieve invloed aan van deze noten bij de buikvetverbranding. Dit werd onderzocht en er waren significante resultaten zichtbaar in de vernietiging van buikvet. Hoe dan ook, ze bevatten ook omega 3-vetzuren die nodig zijn voor onze stofwisseling.

.

.

THEE

Heb je je ooit afgevraagd welke drankjes helpen bij het verbranden van buikvet? Het eersteklas antwoord is thee. Het is een wereldwijd geaccepteerde drank, vooral in de Aziatische regio's. Om preciezer te zijn, groene thee kan de beste drank zijn om je buikvet te verbranden. Groene thee is verrijkt met antioxidanten die de vetverbranding stimuleren. Het wordt ook gebruikt voor de bestrijding van hart- en vaatziekten en kanker. Zet je theemok maar al klaar en neem vier of vijf keer per dag een slokje groene thee.

.

.

MATCHA THEE

Groene thee zou voor iedereen een bekende term zijn, maar heb je al gehoord van Matcha-thee? Dit is een verbeterde versie van de groene thee en het is een superfoodpoeder dat wordt toegevoegd aan smoothiedranken. Studies bewijzen dat deze effectiever is dan de groene thee voor de buikvetverbranding. Matcha-thee bevat epigallocatechinegallaat (EGCG), een factor die buikvet verbrandt. Het is vele malen groter in inhoud in vergelijking met groene thee. Dus als je al groene thee gebruikt, zou een upgrade naar deze zeker helpen om meer buikvet te verbranden.

.

.

MELK

"Melk" wordt niet voor niets zo genoemd. Deze bevat alles wat nodig is voor een lichaam. Melk is geen direct buikvetverlagend voedingsmiddel, maar het aanwezige calcium helpt tot bepaalde grenzen bij het vetverbrandingsproces. Melk kan worden gebruikt als een uitgebalanceerd dieet als u gewichtsconsumerende voedingsmiddelen uit uw dieet wilt vermijden.

.

.

ZOETE AARDAPPELEN

Deze is totaal anders dan de gebruikelijke aardappelen. Aardappelen bevatten veel meer calorieën dan zoete aardappelen. Hoe dan ook, zoete aardappelen hebben veel meer voordelen, en dit wortelgroentesupplement helpt om snel buikvet te verbranden. Ze zijn rijk aan vezels en zorgen zo voor een vol maaggevoel na consumptie. Dit helpt u voor  verminderde eetlust. Uit een studie van 2015 blijkt ook dat de zoete aardappel een resistent zetmeelgehalte te hebben, wat het risico op obesitas verkleint. Ze bevatten ook weinig calorieën en dus een grotere hoeveelheid kan zeker geen kwaad. De rijke vezels zouden je verder helpen in je verteringsproces. Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index en een hoog watergehalte. De positieve kanten van deze knolgewas zijn onder meer het vermogen om diabetes te bestrijden en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

.

.

GEKOOKTE AARDAPPELS

Aardappelen voor buikvetverbranding? Fronzende wenkbrauwen zullen er zeker zijn, aangezien iedereen gelooft dat aardappelen op de lijst van vetmakers staan. We houden zelfs aardappelen uit onze voeding om overgewicht te voorkomen. Hoe dan ook, er is onderzoek gedaan naar een dieetplan genaamd het aardappeldieetplan. Dit is een kortdurend dieetplan van 3 tot 5 dagen waarbij je alleen gekookte aardappelen mag consumeren. De validiteit valt te betwijfelen, maar de resultaten bleken in orde te zijn in de onderzoeken. Aardappelen zijn rijk aan vezels en hebben een aantal voordelen, waaronder de spijsvertering, enz... Vaak wordt een aardappeldieetplan gebruikt als een vliegende start voor gewichtsverlies en kan het gedurende 3 dagen worden aanbevolen.

.

.

GROENE BLADGROENTEN

De natuur biedt overal oplossingen voor, en het perfecte voorbeeld is de positieve impact van bladgroenten op ons leven. Groene bladgroenten zijn de eerste suggestie wanneer je met een medisch probleem wordt geconfronteerd, en ook voor buikvetverbranding zouden groene bladgroenten kunnen helpen. Groene bladgroenten zijn een rijke bron van foliumzuur. Dit helpt ons om ons insulinegehalte stabiel te houden. Als uw insulineniveaus stabiel worden gehouden, vindt er geen triggering van vetopslag plaats. Onstabiele insulineniveaus kunnen leiden tot een hoge activering van vetopslag, wat resulteert in ophoping van buikvet. Ook vermindert het vitamine A- en C-gehalte in groene bladgroenten de oxidatieve stressniveaus - een andere trigger voor vetopslag. Neem dus meer groene bladgroenten in je eten als je werkt aan buikvetvermindering.

.

.

BROCCOLI


En als we het ook over bladgroenten hebben, staat broccoli ook op de lijst. Maar hoe zit het met broccolispruiten? Broccolispruiten staan ​​bekend als vetopslagreducerende elementen en deze groente is er één die je kan helpen bij het verbranden van buikvet met betrouwbare resultaten voor je gezondheid.

.

.

AVOCADO'S

Als je op zoek bent naar voedsel dat je buikvet verbrandt, kan Avocado de ''Topper'' worden genoemd in de fruitcategorie. Fruit is onmisbaar in het dagelijks leven. Avocado bevat enkelvoudig onverzadigde vetten die helpen om je lichaam slank te houden. We kunnen mayonaise zelfs vervangen door Avocado met guacamole en het maken van dranken en producten met Avocado in uw dieet. Resultaten zijn gegarandeerd op de lange termijn om je buikvet te bestrijden. Avocado's staan ​​ook bekend om het verminderen van de tailleomtrek en het reguleren van het cholesterolgehalte.

.

.

POMPOENEN

Pompoenen hebben de voorkeur omdat ze rijk zijn aan vezels en ook dienen als kaliumsupplement. Dit maakt je botten sterker en helpt zeker bij je trainingssessies, samengaan met de voordelen voor de spijsvertering. Zelfs pompoenpitten boordevol mineralen zijn goed om honger te verminderen, omdat ze een bron van rijke vezels zijn. Het houdt je maag gevuld en voert de neiging om meer te eten af. Het beste is dat pompoenen en zaden op verschillende manieren in uw dieet kunnen worden verwerkt: gerecht, sap of zelfs rauw.

.

.

WATERMELOEN

Mensen zijn geneigd een stuk watermeloen te weigeren en te zeggen dat het bijdraagt ​​aan hun suikerspiegel. Natuurlijk kunnen suikerniveaus op je vetopslag effect hebben, maar watermeloen niet. De gedachte van het weigeren van watermeloen moet uit het hoofd worden gehaald. Watermeloen is helemaal geen vrucht met een hoog suikergehalte, 90 procent van de watermeloen is alleen water en rijk aan vezels. Het is een caloriearm voedsel dat helpt bij het verbranden van buikvet, omdat een kommetje watermeloen niet meer calorieën bedraagt dan enig ander fruit in dezelfde hoeveelheid. Dus waar wacht je op - neem genoeg watermeloen rauw of sap of gemengd en vul je buik met weinig calorieën.

.

.

GRANAATAPPEL

Heb je een hekel aan granaatappel vanwege de vlekken die op je kleding komen? Je zoekt iets dat je kan helpen bij het verbranden van je buikvet. Een studie in het International Journal of Obesitas bewijst dit uiteindelijk. Zelfs risicofactoren voor hart- en vaatziekten en obesitas werden met behulp van deze sappige vrucht op peil gehouden. Dus vergeet de vlekken, breek er één open en begin.

.

.

SINAASAPPELEN

Citrusvruchten zijn altijd de beste metgezel voor uw gezondheid. Citrusdranken zijn inderdaad nuttig bij het verbranden van buikvet als je ze niet verprutst met suiker. Ze hebben van nature een laag suikergehalte en het vullen van je buik met sinaasappelsap zonder suiker helpt buikvet te bestrijden door honger te verdrijven. Kalium optellen, vitamine toevoeging en gehydrateerd niveau van het lichaam enz... zijn bonussen die je bij zo'n drankje krijgt.

.

.

CITROENEN

Heb je een voorkeur voor citrusvruchten, dan kan je opteren voor citroenen. Een toename van het waterverbruik kan u helpen de toevoeging van niet-essentiële vetten te stoppen, en een snufje citroen in je water levert een goede smaak. Maar de sleutel staat niet bij citroenen; het geheim zit in het levenselixer - water. ''Krijg dorst als je liever je buikvet verbrandt.''

.

.

BESSEN

Aardbei of bosbes maakt niet uit, alles wat onder bessen valt, doet ertoe. Bessen bevatten veel vezels en antioxidanten, samen met een laag suikergehalte. Je kunt voldoende bessen eten, omdat ze niet veel bijdragen aan het suikergehalte en in ruil daarvoor zal een gehandhaafd suikergehalte de risico's op vetopslag verminderen.

.

.

KNOFLOOK

Visceraal vet is de sleutel van vetopslag, voedingsonderzoek en praktijkstudies tonen aan dat knoflook dat magische vermogen heeft. Tijdens het experiment ging een aanzienlijke hoeveelheid visceraal vet verloren en dus zal het toevoegen van wat aan uw dieet zeker helpen om uw buikvet te verbranden.

.

.

BROOD

Je hoeft geen afscheid te nemen van je brood om fit te blijven. Het verbranden van je buikvet is een proces en er zijn voedingsmiddelen die maagvet kunnen vernietigen en vet kunnen opbouwen. In deze wereld heeft alles een positief en negatief kant. In je strijd om buikvet te verbranden, kan brood je metgezel of vijand zijn. Als je voor sneetjes witbrood kiest, zou de vijand je aanvallen. Dus vermijd witbrood volledig en begin met geroosterde plakjes met gekiemde granen eroverheen gestrooid. Deze is rijk aan vitamines en helpt bij het verbranden van je buikvet. Dus maak van je sneetjes brood de beste metgezel met een verstandige keuze uit 2 of meer groenten die buikvet kunnen verbranden.

.

.

BONEN EN PEULVRUCHTEN

Bonen bevatten de meeste plantaardige eiwitten die in de natuur beschikbaar zijn. Het wordt ook gebruikt voor een slanke lichaamsbouw en is een volledig vegetarisch voedselproduct. Voor degenen die op zoek zijn naar vervangers voor de niet-vegetarische producten die hier worden vermeld, kunnen bonen de behoeftige zijn. Peulvruchten, aan de andere kant, zijn het meest gewaardeerde voor gedroogd voedsel in elke supermarkt. Zowel gedroogde als ingeblikte peulvruchtzaden zijn verkrijgbaar op markten bij u in de buurt. Rode bonen, Sojanoten, Anasazibonen, enz... behoren tot deze categorie. Het belangrijkste punt is dat deze items gemakkelijk in uw soepen en dagelijkse voeding kunnen worden gebruikt.

.

.

ANANAS


Ananas is een gezond voedsel dat een krachtpatser is van zowel voedingsstoffen als mineralen. Het voordeel van het opnemen van ananas in uw dieet is dat het helpt buikvet te verbranden en gewicht te verliezen en de benodigde mineralen en vitamines voor uw lichaam te leveren. Ananas heeft vitamine C- en vitamine B6-afzettingen samen met foliumzuur. Het is ook zeer rijk aan vezels, wat leidt tot een goede spijsvertering. Zowel koper als mangaan worden gewonnen door ananasconsumptie. Belangrijk om te weten is dat koper essentieel is voor uw bindweefsel en mangaan voor de stofwisseling. En om af te sluiten, ananas is één van de vruchten die je zeker niet mag missen als je probeert je buikvet te verbranden en gezond te blijven.

.

.

APPEL

Een appel per dag houdt de dokter weg - iets dat we hebben geleerd van onze goede oude kindertijd. Het is tijd om dezelfde zin te herstructureren - Een appel per dag houdt buikvet weg. De voordelen van een appel hoeven niet beschreven te worden. Het vezelgehalte in appel is de sleutel die je een verzadigd gevoel geeft en de eetlust verdrijft. Wat zou er beter zijn als iets je maag een vol gevoel kan geven tijdens het verbranden van buikvet. Appel is ook gunstig bij vetverbranding omdat het de ontgifting van de lever en het behoud van het oestrogeengehalte in de gaten houdt. Calcium D-Gulcarate, een fytochemische stof die aanwezig is in een appel, resulteert in het initiëren van deze functies.

.

.

TOMATEN

Velen van jullie zullen zich afvragen waarom deze aan de lijst is toegevoegd. Niet verrassend, de gehydrateerde aard van tomaat is het enige antwoord. Dus neem wat tomaten en houd je lichaam gehydrateerd, want hydratatie is één van de vereisten voor buikvetverbranding.

.

.

PADDESTOELEN

Deze werkt hetzelfde als tomaten en het enige doel om deze aan de lijst toe te voegen, is om je gehydrateerd te houden. Selecteer de varianten naar wens en maak een snelle salade met wat champignons of groenten die buikvet vernietigen om een ​​gehydrateerd lichaam te behouden.

.

.

GERST

Een rijke bron van oplosbare vezels en niets kan je buik zo vol laten voelen als gerstproducten. Het wordt ook in verband gebracht met verlaagde bloedsuikerspiegels en cholesterolwaarden. Begin dus met het toevoegen van gerst aan alles in uw dieet, zodat u snel uw maag kunt vullen.

.

.

HAVER

Als je geen tijd hebt om je te concentreren op het dieet om je buikvet te vernietigen, is haver er om je te helpen. Deze is perfect als ontbijt met weinig calorieën en kan samen met wat noten of fruit aan melk worden toegevoegd. Haver produceert een goede hoeveelheid bacteriën in je lichaam die je metabolisme nooit schaadt maar stimuleert.

.

.

DONKERE CHOCOLADE


Pure Chocolade voor vetverbranding lijkt interessant, toch? Pure chocolade is gemaakt van cacaoboter, natuurlijke olie, die een bron is van enkelvoudig onverzadigde hart-gezonde vetten. Ze bezitten ook vetverbrandend oliezuur en verzadigde vetten. Hoewel veel vetgehalten vetopbouwend zijn, kan het geen kwaad door de niveaus te verhogen zoals vetzuren in andere voedingsmiddelen. Het is wel aanbevolen om pure chocolade te nemen met een hoog aantal cacao percentage, deze bevatten meer antioxidanten en minder toegevoede suikers. De smaak van pure chocolade is hoe hoger het cacao percentage hoe bitterder de smaak van de chocolade, maar hoe bitterder hoe gezonder.

.

.

RODE DRUIVEN

De roodachtige druiven zijn magisch in het verbranden van je buikvet. Rode druiven hebben een magische component genaamd Resveratol, bekend om het afslanken van het lichaam. Dus maak je nooit zorgen over het eten van wat rode druiven.

.

.

YOGHURT

De probiotische bacteriën in yoghurt stimuleren je immuunsysteem en houden ook de gezondheid van je darmstelsel in stand. Het is goed om de voorkeur te geven aan ongezoete gewone Griekse yoghurt voor betere resultaten.

.

.

ASPERGE

Asperges zijn één van de groenten die buikvet kan verbranden. Hoewel het je urine raar laat ruiken, zijn de voordelen over het algemeen aan de positieve kant. De hoeveelheid voedingsstoffen en mineralen die deze enkele groente levert, is enorm.

.

.

.
Hoe dan ook, als je alleen deze voedingsmiddelen eet, verlies je een klein gehalte buikvet maar gewacht geen wonderen. De wonderen om het verlies van buikvet effectief te maken vereist een sport training en een goede planning. Bovenal is uithouding zeer belangrijk om uw buikvetverbrandingsproces tot een goed eind te brengen. Hoe dan ook, raadpleeg liever een arts, sporttrainer/arts of diëtist voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt. Onthoud altijd: "Rome is niet in een dag gebouwd", en dus het verliezen van je buikvet zou ook een tijdrovend proces zijn.Houd het geduld in je, maak je geest klaar en doe je best zodat je op een dag wakker kunt worden met een betere lichaamsbouw. 

.

.

Succes!