3 Basis strategieën voor het zoeken naar een job die je misschien over het hoofd ziet

Het zoeken naar een job is meestal een uitdaging, deze 3 strategieën kunnen helpen bij het zoeken van een job.

Feb 12, 2023 - 20:17
3 Basis strategieën voor het zoeken naar een job die je misschien over het hoofd ziet
Strategieen zoeken job

Als je tegenwoordig een job zoekt, is het installeren van de nieuwste wervingsapp of het leren van de populairste programmeertaal misschien het eerste waar je aan denkt. Hoewel deze tactieken waardevol zijn, loont het ook om eenvoudige stappen te onthouden die door de nieuwste trends overschaduwd kunnen worden.

Vergroot je kansen om je droombaan te veroveren. Pas deze 3 basisstrategieën toe op je banenjacht.

 
Verbeter je communicatie:


Het internet heeft het gemakkelijker gemaakt om naar banen te solliciteren en relevante informatie te verzamelen. Maar je moet nog steeds effectief communiceren, zowel online als daarbuiten.


→ Wees professioneel. Begrijp de mate van formaliteit die in je bedrijfstak verwacht wordt. Spreek bij twijfel anderen met hun achternaam aan en vermijd het gebruik van jargon.


→ Proeflezen en redigeren. Wees nauwgezet over je sollicitatiebrieven, cv's, en ander materiaal. Lees documenten voor- en achterstevoren om typefouten op te vangen. Vraag een vriend om je werk na te kijken, zodat je kunt profiteren van een fris paar ogen.

→ Respecteer de regels. Volg alle instructies die een potentiële werkgever geeft. Je hebt misschien een winnende telefoonpersoonlijkheid, maar bewaar die voor later als ze vragen niet te bellen.


→ Bereid small talk voor. Interviewers testen vaak zowel je sociale vaardigheden als je technische bekwaamheden. Houd wat interessante verhalen en observaties bij de hand.


→ Oefen je antwoorden. Besteed tijd aan het oefenen van hoe je jezelf zult voorstellen en hoe je zult reageren op veel voorkomende interviewvragen. Oefen met een vriend of werk voor een spiegel.


→ Maak offline contact. Grijp elke gelegenheid aan voor face-to-face communicatie. Een gesprek bij de koffie is beter te onthouden dan een e-mail. Woon netwerkevenementen bij en plan informatiegesprekken.

 
Gebruik de juiste etiquette:


Onthoud je manieren, ook als je met meerdere sollicitaties jongleert. Maak indruk op werkgevers door te laten zien dat je attent en beleefd bent.


→ Doe onderzoek. Het respecteren van andermans tijd is een essentieel onderdeel van zakelijke etiquette. Verzeker je ervan dat je een levensvatbare kandidaat bent voor je een sollicitatie indient.

→ Kom opdagen. Zou je geloven dat werkgevers net als singles wier afspraakjes uit het oog verdwijnen, ghosted worden? Als je een gesprek moet afzeggen of je aan overweging moet onttrekken, laat het bedrijf dat dan weten. Het is het vriendelijkst om te doen, en misschien moet je ze ooit nog eens benaderen.


→ Stuur bedankbriefjes. Laat anderen weten dat je hun tijd en moeite waardeert. Stuur na elk gesprek een e-mail waarin je je dankbaarheid uit en je kwalificaties samenvat. Koop kleine cadeautjes of neem de rekening op bij de lunch als iemand een gunst doet zoals het maken van een persoonlijke introductie.


→ Bied hulp aan. Geef aan anderen terwijl je wacht op je volgende positie. Het zal je opvrolijken en je netwerk versterken. Geef werkaanleidingen door aan een werkloze vriend of stel een betrouwbare verkoper voor aan een bedrijf waarmee je op sollicitatiegesprek bent.

 
Behoud een positieve houding:


Het is natuurlijk dat je tijdens je zoektocht wat depressie en angst ervaart als de afwijzingen en financiële druk zich opstapelen. Je succes hangt echter af van zelfverzekerd en blij overkomen.


→ Heb plezier. Je zult productiever zijn als je voldoende down time inplant om uit te rusten en te spelen. Neem je hond mee voor een lange wandeling. Schrijf je in voor gratis Tai Chi lessen in je plaatselijke park of krul je op de bank met een bak popcorn en een grappige film.


→ Zoek steun. Laat je familie en vrienden weten hoe ze je kunnen helpen. Misschien heb je een lift naar het vliegveld nodig of een meelevende luisteraar.


→ Blijf bezig. Als je werkloos bent of weinig werk hebt, zoek dan andere manieren om je tijd te vullen met zinvolle activiteiten. Doe vrijwilligerswerk in je gemeenschap of bij je beroepsvereniging. Leer een vreemde taal of een muziekinstrument.

 

Maximaliseer je kansen door de nieuwste technologie te combineren met meer traditionele strategieën voor het zoeken naar werk. Sterke communicatieve vaardigheden, gewone beleefdheid, en een opgewekte houding zullen je helpen om meer werkaanbiedingen aan te trekken.